Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, ανακοινώνουν τη διοργάνωση Δωρεάν Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη και επαγγελματίες των επιχειρήσεων του τομέα της Φιλοξενίας, Εστίασης και Τροφοδοσίας Τροφίμων.
Στόχος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην παροχή της απαραίτητης γνώσης και στην ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των επιχειρήσεων σχετικά με την μείωση και την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των τροφίμων από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα Φιλοξενίας, Εστίασης και Τροφοδοσίας Τροφίμων, οδηγώντας στην υιοθέτηση καλών πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον που οδηγούν και στην μείωση του επιχειρηματικού κόστους.
Θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν από το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο (επισυνάπτεται σχετική πληροφόρηση):
- Τι είναι η σπατάλη τροφίμων και γιατί έχει σημασία.
- Παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της σπατάλης τροφίμων στις Κυπριακές επιχειρήσεις.
- Βιώσιμη διαχείριση των τροφίμων – πρόληψη και διαχείριση αποβλήτων.
- Στρατηγική δημιουργίας αξίας από τη σπατάλη τροφίμων.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα έχει διάρκεια 4 ωρών και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου στις:
- 19 Ιουλίου 2022, 14:00-18:00
- 21 Ιουλίου 2022, 14:00-18:00
- 25 Ιουλίου 2022, 10:00-14:00
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον πιο κάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2022.
Για δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/SjTYvWd95RRtC6Hq7
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διοργανώνεται στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου Life FoodPrint με τίτλο «Awareness–raising campaign to prevent and manage food waste among consumers, the food and hospitality industries» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος LIFE.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.