Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει στο Hotels4Climate που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που προκαλούνται από την ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Κύπρο και την Ελλάδα, βοηθώντας τη βιομηχανία να μεταβεί στην κυκλική οικονομία και να δημιουργήσει νέα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα οδεύοντας σε μια οικονομία ουδέτερη εκπομπών.
Σε αυτό το στάδιο, διεξάγεται μία έρευνα συλλογής καλών πρακτικών που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία στα ξενοδοχεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που βρίσκεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://forms.gle/cukiAp4LtrLm3VDr5.
Μπορείτε να υποβάλετε όσες καλές πρακτικές θέλετε, ωστόσο, για κάθε καλή πρακτική πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση. Όλες οι επιλέξιμες καλές πρακτικές θα προστεθούν στο χάρτη του έργου Hotels Good Practices (https://www.oeb.org.cy/hotels4climate/) και στην Πλατφόρμα Κυκλικής Οικονομίας της Κύπρου (http://cypruscircular.oeb.org.cy/). Θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά για να συμπληρώσετε αυτήν την αίτηση.
Θεματικοί τομείς των καλών πρακτικών μπορεί να είναι:
- Οποιοδήποτε μέτρο που στοχεύει στην ενθάρρυνση και προώθηση της ελαχιστοποίησης, ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης ορισμένων υλικών και αποβλήτων.
- Χρήση ανανεώσιμων, βιο-αποικοδομήσιμων (biodegradable) ή κομποστοποιήσιμων (compostable) πρώτων υλών.
- Οικολογικός σχεδιασμός, π.χ., οικολογικά κρεβάτια κατασκευασμένα από ξύλο που προέρχεται από αειφόρα διαχειριζόμενα δάση (FSC πιστοποιημένα), προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά, αντικατάσταση τοξικών και βλαβερών ουσιών σε προϊόντα με εναλλακτικά προϊόντα, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, κλπ.
- Τρόφιμα από βιώσιμες πηγές (sustainable sources) υγιεινά και υψηλής ποιότητας για ισορροπημένη διατροφή. Διαδικασίες παρασκευής και διάθεσης τροφίμων και αφεψημάτων για την επιτυχημένη μείωση παραγωγής απορριμμάτων.
- Μείωση της κατανάλωσης νερού και πρακτικές επαναχρησιμοποίησης νερού.
- Πράσινες συμβάσεις και προμήθειες.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη. Παράκληση όπως οι καλές πρακτικές συμπληρωθούν μέχρι 31/01/2021.