elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ): «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας – Ο Δρόμος της Ανάπτυξης»

Ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κος Αντώνης Φραγκούδης, συμμετείχε σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και  Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας – Ο Δρόμος της Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 2017.

Επίκεντρο του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξειδικευμένης μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία Accenture Greece, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας και την κατάταξή της στο διεθνές οικονομικό πεδίο. Στα πλαίσια αυτά έγινε εισήγηση για δέσμη προτάσεων  πολιτικής για το τι πρέπει να γίνει, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα έτσι ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να πετύχει τη μετάβασή της σε μια ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία και να φθάσει μέχρι το 2030 τους κολοσσούς των ώριμα ψηφιακά χωρών.

Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της μελέτης ο κ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture, δήλωσε: «Με βάση τη διεθνή εμπειρία της Accenture σε σύνθετα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας ενός κράτους ή μιας επιχείρησης οδηγεί νομοτελειακά σε πολλαπλασιαστικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί την απαρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού με προοπτική και μέλλον.»

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου και με τη μορφή πάνελ διαλόγου συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για τα ακόλουθα θέματα:

  • Η δυνατότητα της Ελλάδας να κάνει τώρα το ψηφιακό άλμα που απαιτείται.
  • Η εφαρμογή ενός συνόλου καλών πρακτικών ψηφιακής πολιτικής θα έχει σημαντικό όφελος για την οικονομία αφού θα οδηγήσει σε αύξηση του εθνικού πλούτου κατά 4% του ΑΕΠ και θα δημιουργήσει πέραν των 50.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2021.
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην ελληνική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. .
  • Οι ψηφιακές δεξιότητες στην εργασία αποτελούν το κλειδί για τη συμμετοχή στη νέα πραγματικότητα.
  • Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για το ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Κύριο συμπέρασμα του Συνεδρίου είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ψηφιακό άλμα για να πάει μπροστά. Μέσα στην επόμενη τετραετία χρειάζονται ρεαλιστικά βήματα και συγκεκριμένη στρατηγική για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αυτό το άλμα.  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι πλέον θέμα επιλογής αλλά επιβίωσης και ανάπτυξης.

DGA_1 12 May          DGA_4 12 May

DGA_2 12 May

 

 

Related Posts