elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Watify – Fostering Digital Entrepreneurship

Το WATIFY είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την κατασκευή της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας για την ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας σε όλη την Ευρώπη.

Το έργο υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Watify Cyprus υλοποιείται στην Κύπρο από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής (CITEA) – Μέλος της ΟΕΒ και τη διαχείριση έχει αναλάβει η GrantXpert Consulting.

Αυτή η νέα Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία βασίζεται σε παρουσιάσεις ανερχόμενων επιχειρηματιών που εξηγούν πως ξεπέρασαν τις αμφιβολίες τους όταν ξεκινούσαν τη δική τους επιχείρηση και σε παρουσιάσεις υφιστάμενων επιχειρηματιών που μοιράζονται τις εμπειρίες τους όταν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία στις υφιστάμενες τους δραστηριότητες.

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε η ψηφιακή επιχειρηματικότητα αγκαλιάζει όλα τα νέα εγχειρήματα, ενώ μέσα από τη δημιουργία και τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών συμβάλει στην ανάπτυξη και μεταμόρφωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, που ενισχύουν σημαντικά την οικονομία και την κοινωνία.

Οι κύριοι και βασικοί στόχοι του WATIFY είναι: α) η ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικής κουλτούρας με την προώθηση των success stories ψηφιακών προτύπων και επιχειρηματιών σε πανευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, β) η παρουσίαση της ψηφιακής μεταμόρφωσης υφιστάμενων επιχειρήσεων, με την εφαρμογή νέων λειτουργικών μοντέλων, γ) η πρόσκληση και η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών στον ψηφιακό κόσμο και η ενίσχυση της εμπορευματοποίησής τους.

Το WATIFY Cyprus πρόκειται να διοργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο την τόνωση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, όπως:

· Mentoring sessions από επιτυχημένους επιχειρηματίες προς επίδοξους επιχειρηματίες

· Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας για νεοφυείς ψηφιακές επιχειρήσεις

· Τελετή βράβευσης στην οποία θα παρουσιασθούν και θα βραβευθούν τόσο νεοφυείς όσο και υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει την τεχνολογία

· Παγκύπριο συνέδριο μεγάλης εμβέλειας για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου του CITEA

· Ετοιμασία videos και ευρεία διάδοση επιτυχημένων ιστοριών κύπριων επιχειρηματιών

· Συμμετοχές και παρουσιάσεις του έργου σε εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα.

Για να μάθετε περισσότερα για το Watify και να δείτε τα σχετικά videos από Ευρωπαίους επιχειρηματίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: http://ec.europa.eu/enterprise/dem/watify/

Κάνετε like τη facebook page Watify Cyprus και ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις μας:
https://www.facebook.com/WatifyCyprus

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το WATIFY Cyprus, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου (celia@grantxpert.eu)

Related Posts