elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Διαδικασία αδειοδότησης δημόσια προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέδωσε ανακοίνωσή παρέχοντας οδηγίες για τη διαδικασία αδειοδότησης των Δημοσίως Προσβάσιμων Σημείων Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΔΠ ΣΕ Η/Ο).

 

Πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ενημερώνει για τα εξής:

  • Ηλεκτρολογική εγκατάσταση: Η μελέτη και η κατασκευή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης των ΔΠ ΣΕ Η/Ο οφείλουν να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του περί Ηλεκτρισμού Νόμου.
  • Σύνδεση με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας: Η σύνδεση των σημείων επαναφόρτισης με το δίκτυο διανομής καθορίζεται από τις πρόνοιες του περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Νόμου, και του περί Ηλεκτρισμού Νόμου.
  • Έλεγχος της εγκατάστασης: Πριν τεθεί σε λειτουργία κάθε σημείο, απαιτείται έγκριση από την Αρμόδια Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών) η οποία θα ελέγξει κατά πόσο πληρούνται οι πρόνοιες της νομοθεσίας.
  • Άλλες εγκρίσεις/ αδειοδοτήσεις: Ενδέχεται να απαιτούνται επιπρόσθετες άδειες, όπως η αναθεώρηση πολεοδομικής ή οικοδομικής άδειας για υφιστάμενες αναπτύξεις.
  • Αδικήματα και ποινές: Η παραβίαση των κανονισμών μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως έξι (6) μήνες ή/και χρηματικό πρόστιμο έως €5.000.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στο τηλέφωνο 22800351 (πιέζοντας 4) ή μέσω email στο director@ems.mcw.gov.cy

 

Η σχετική ανακοίνωση επισυνάπτεται.

Related Posts