elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ CITEA και DWTC για τη Συμμετοχή Κυπριακών Εταιρειών στην έκθεση τεχνολογίας GITEX Dubai

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Dubai World Trade Centre (DWTC) αναφορικά με τη συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην παγκοσμίου φήμης έκθεση τεχνολογίας GITEX, που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στο Ντουμπάι.

Με βάση τη συμφωνία, ο CITEA αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο της DWTC στην Κύπρο, για τις εκθέσεις GITEX Global 2024 and Global DevSlam 2024 που θα διοργανωθούν την περίοδο 14 με 18 Οκτωβρίου 2024 στο Ντουμπάι, συμφωνία που αναμένεται να ανανεωθεί και για το 2025.

Η GITEX είναι η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο και συγκεντρώνει κάθε χρόνο κορυφαίους επιστήμονες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Συμμετέχουν πέραν από 6,000 εκθέτες από 180 χώρες ενώ φέτος οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 187,000.

Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στα πλαίσια των προσπαθειών του CITEA για την υποστήριξη και προώθηση των μελών του στο εξωτερικό, καθώς και για την ενίσχυση της παρουσίας της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ο Δημήτρης Νησιώτης, Πρόεδρος του CITEA,  δήλωσε: “Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το CITEA και τα μέλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τις κυπριακές εταιρείες να αποκτήσουν παγκόσμια προβολή και να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά.”.

Ο CITEA συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο υποστηρίζει χρηματοδοτικά της Κυπριακές επιχειρήσεις καλύπτοντας το 50-85% του κόστους συμμετοχής τους. H Κύπρος συμμετέχει με κρατικό περίπτερο τα τελευταία 3 χρόνια και το ενδιαφέρον των κυπριακών επιχειρήσεων το 2024 παρουσίασε ραγδαία αύξηση. Το φετινό κρατικό περίπτερο είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ διοργανωθεί για την Κύπρο στην εν λόγω έκθεση.

Ο CITEA καλεί όλα τα μέλη του δηλώσουν την πρόθεση τους για συμμετοχή και να συμμετάσχουν στη GITEX (2024-2025), εξασφαλίζοντας την ενίσχυση της διεθνής τους παρουσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής και χρηματοδότησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον CITEA στο info@citea.cy. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων και εκθεσιακού χώρου.

Related Posts