elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συνάντηση ΟΕΒ με τον Κυπριακό Δικοινοτικό Συνασπισμό Γυναικών

Αντιπροσωπεία του Κυπριακού Δικοινοτικού Συνασπισμού Γυναικών [Cyprus Women Bicommunal Coalition (CWBC)] είχε πρόσφατα συνάντηση με κλιμάκιο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στη Λευκωσία. Από πλευράς CWBC στην συνάντηση παρέστησαν οι κυρίες Καίτη Κληρίδου, Πραξούλα Αντωνιάδου, Στέφη Δράκου, Ipek Borman και Meral Birinci-Sonan.

 

Από πλευράς ΟΕΒ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Αντωνίου παρέστησαν η κα Δήμητρα Καραντώκη-Μέλος του ΔΣ της ΟΕΒ, ο Γενικός Διευθυντής, η Βοηθός Γενική Διευθύντρια και άλλα διευθυντικά στελέχη της Ομοσπονδίας.

 

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της CWBC, οι βασικοί στόχοι της Οργάνωσης τους είναι (α) η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην οικοδόμηση της ειρήνης με την προώθηση κουλτούρας ειρήνης και συμφιλίωσης και (β) η πλήρης, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τη συμπερίληψη της διάστασης του φύλου στις διαπραγματεύσεις.

 

Οι εκπρόσωποι της CWBC ανέλυσαν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους για προώθηση των στόχων τους και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και τα οφέλη που θα προκύψουν με την επανένωση. Συμφωνήθηκε η συνέχιση της επαφής και η πραγματοποίηση νέων συναντήσεων ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Related Posts