elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Όροι για Διαχείριση Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΚΚ) κατά τη προκήρυξη διαγωνισμών που αφορούν Τεχνικά ή Οικοδομικά Έργα-Υποχρεώσεις Ιδιοκτήτων Έργων και Παραγωγών/Εργοληπτών αποβλήτων

Κοινοποιείται εγκύκλιος του Τμήματος Περιβάλλοντος αναφορικά με την προκήρυξη διαγωνισμών που αφορούν Τεχνικά ή Οικοδομικά Έργα-Υποχρεώσεις Ιδιοκτήτων Έργων και Παραγωγών/Εργοληπτών αποβλήτων.

2023.9.26-Επιστολή -ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ AKK – Εμπλεκόμενοι Φορείς

Επίσης πιο κάτω παραθέτεται αυτούσια η ενημέρωση από το Τμήμα Περιβάλλοντος:

Το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει αποστείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ημερ. 26/9/2023, τους όρους  για Διαχείριση Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΚΚ) με σκοπό να τροποποιηθούν κατάλληλα οι σχετικοί όροι που μπορούν να τεθούν κατά τη προκήρυξη διαγωνισμών που αφορούν Τεχνικά ή Οικοδομικά Έργα, ώστε να εφαρμόζονται οι πρόνοιες της νομοθεσίας και να υπάρχει συμμόρφωση.

 

Με βάση ερωτήματα που δέχεται το Τμήμα, διαφαίνεται ότι οι όροι στις προκηρύξεις προσφορών δεν έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να συνάδουν με την κείμενη νομοθεσία.

 

Καλείστε όπως ενημερώσετε το Τμήμα Περιβάλλοντος κατά πόσο έχουν ενσωματωθεί οι όροι όπως έχουν σταλεί.

 

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες έργων οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση της νομοθεσίας όπως καθορίζεται στον Κανονισμό 5, των περί Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις) Κανονισμών του 2023 (Κ.Δ.Π. 112/2023).

 

Τονίζεται ότι μη τήρηση των προνοιών των Κανονισμών αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 49 των περί Αποβλήτων Νόμων.

Related Posts