elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Εκστρατεία Επιθεώρησης Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Υποστατικών Διανομής Έτοιμων Φαγητών Ιούνιος και Σεπτέμβριος 2024

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ενημερώνει τα Μέλη της πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο 2024, διεξάγει ειδική εκστρατεία επιθεωρήσεων σε Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και Υποστατικά Διανομής Έτοιμων Φαγητών.

Αντικείμενο της εκστρατείας είναι ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής των προνοιών της περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νομοθεσίας ειδικά σε σχέση με την εφαρμογή προληπτικών και προστατευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων καθώς και για την παροχή τεκμηριωμένης εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας, την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης των κινδύνων, τον καθορισμό και την εφαρμογή, με βάση τη Γραπτή Εκτίμηση Κινδύνου, μέτρων προστασίας και πρόληψης.

Λεπτομερές ενημερωτικό υλικό για την εν λόγω εκστρατεία καθώς και ενημερωτικά έντυπα για τις βασικές διατάξεις της νομοθεσίας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μαζί με τις αντίστοιχες επεξηγήσεις των βασικών κινδύνων και των μέτρων προστασίας και πρόληψης, στα οποία εστιάζει η εκστρατεία καθώς και των Σημείων Ελέγχων.

Για τυχόν απορίες ή/και διευκρινήσεις, μπορείτε ναι επικοινωνείτε απευθείας με την αρμόδια Λειτουργό Επιθεώρησης Εργασίας κα Α. Τακούση στην ηλεκτρονική διεύθυνση atakousi@dli.mlsi.gov.cy ή/και στα τηλέφωνα 22405606 / 22405623.

 

20240701-Anakoinosi gia enimerwsi koinwnikwn etairwn

Related Posts