elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν στην Κίνα – Επίσκεψη εταιρείας JD.COM στην Κύπρο – τέλη Οκτωβρίου 2024

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει ότι, ο Εμπορικός Σύμβουλος της Κύπρου στο Πεκίνο, κύριος Πέτρος Πέτρου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εμπορίου προγραμματίζουν επίσκεψη στην Κύπρο εκπροσώπων της Κινέζικης διαδικτυακής πλατφόρμας JD.Com περί τα τέλη Οκτωβρίου 2024. Σκοπός της επίσκεψης στην Κύπρο είναι η παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας, ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τους κανονισμούς σε ότι αφορά εισαγωγή προϊόντων στην Κίνα, παρουσίαση της Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου της Κίνας και η γευστολογική δοκιμή κυπριακών προϊόντων. Η εκδήλωση θα γίνει είτε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας είτε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία). Ακολούθως, προγραμματίζεται να γίνουν την ίδια μέρα b2b συναντήσεις με κυπριακές επιχειρήσεις των οποίων τα προϊόντα θα επιλεγούν για περαιτέρω εξέταση του ενδεχόμενου για εισαγωγή στην Κίνα. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούν να γίνουν και επισκέψεις στα υποστατικά των επιχειρήσεων, εάν οι Κινέζοι εκπρόσωποι της JD αποφασίσουν να εξετάσουν περαιτέρω το ενδεχόμενο αυτό.

 

Σημειώνεται ότι εάν κατά την επίσκεψη επιλεγεί κάποιο προϊόν, θα πρέπει η κυπριακή επιχείρηση να αποστείλει τουλάχιστον 100 δείγματα (δωρεάν) στην jd.com στην Κίνα για περαιτέρω δοκιμή τους. Τα προϊόντα που θα επιλεγούν από την πλατφόρμα θα είναι αυτά που θα εισαχθούν στην Κίνα.

 

Σημειώνεται επίσης ότι για να μπορεί να εξάγει οποιαδήποτε επιχείρηση τρόφιμα και ποτά στην Κίνα πρέπει να κάνει πρώτα εγγραφή στην κυβερνητική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κίνας GACC (http://english.customs.gov.cn/  ) .

Τhe Provisions, commonly referred to as GACC Decree 248, stipulate that all overseas establishments that produce, process, or store any type of F&B product to be exported to China must register through a dedicated platform. Για σκοπούς εγγραφής στην ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Τελωνείου της Κίνας οι  Αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας για βοήθεια κατά την εγγραφή των επιχειρήσεων είναι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας : κα. Κατερίνα  Λεμονίατη, klemoniati@vs.moa.gov.cy και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας: κ. Γιώργος Χαρτούτσιος, GHartoutsios@mphs.moh.gov.cy.  Σημειώνεται ότι με την συμπλήρωση και κατάθεση του αιτήματος ο χρόνος έγκρισης από τις Κινέζικες αρχές ανέρχεται στις 21 εργάσιμες ημέρες. Επιπλέον, για να μπορεί να εξάγει κάποιος στην Κίνα, πρέπει να έχει ετικέτα στο προϊόν του στα Κινέζικα. Σημειώνεται επίσης αναφορικά με το κόστος αποστολής των δειγμάτων αυτό αφορά το κόστος: Δειγμάτων, Αποστολής, Εκτελωνισμού, Μεταφορικών. Για τα προϊόντα που αποστέλλονται για πρώτη φορά στην Κίνα θα πρέπει οι κυπριακές επιχειρήσεις να καλύψουν πρόσθετο κόστος ελέγχου γνησιότητας από το Τελωνείο Κίνας.

Σημειώνεται επίσης ότι η Κύπρος διαθέτει εθνικό περίπτερο από το 2022 στην πλατφόρμα JD.COM στην οποία πωλούνται προϊόντα από πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου (από την Κύπρο πωλείται μέσω της πλατφόρμας ήδη Χαλλούμι, Κρασί, Ζιβανία, Κουμανδιαρία, Μπύρα και Χυμοί). Επισκεφθείτε την https://global.jd.com/  για να δείτε την πλατφόρμα η οποία είναι στα Κινέζικα και βλέπετε και πιο κάτω μετάφραση μέρος της πλατφόρμας στα Ελληνικά για ενημέρωση σας.

 

 

Μεγαλώστε τη σελίδα για να δείτε καλύτερα

Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις θα ήθελαν να ληφθούν υπόψη για την εν λόγω επίσκεψη όπως:

  1. συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης του EHD για Κίνα (επισυνάπτεται)
  2. συμπληρώσουν επίσης το πιο κάτω πινακάκι στα Αγγλικά
  3. Αποστείλουν επίσης προφίλ της επιχείρησης τους στα Αγγλικά (μία σελίδα)

 

Name of company Activity Name of representative Email Telephone Webpage address A few words about the company and its products in English Is the company registered on the Customs platform of China? Turnover in euros in 2023 Value of exports in euros in 2023
 

 

 

           

 

     

                   

 

  • Τα πιο πάνω (αίτηση EHD για την Κίνα, προφίλ στα Αγγλικά και συμπληρωμένο πινακάκι) πρέπει να αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά (και όχι χειρόγραφα) στην ηλ. διεύθυνση kelefhteriadou@meci.gov.cy, ctcbeijing@hotmail.com, epitsillidou@meci.gov.cy   το αργότερο μέχρι 21/6/24.
  • Σε περίπτωση που δεν ληφθεί το ενδιαφέρον σας μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρεστε για την εν λόγω δράση, δεν θα σας σταλεί περαιτέρω αλληλογραφία για το θέμα αυτό και δεν θα είναι δυνατόν να σταλούν τα στοιχεία σας στην JD.
  • Σε περίπτωση που υποβάλετε το ενδιαφέρον σας για επίσκεψη από την JD.COM, δεσμεύεστε να αποστείλετε, εάν σας ζητηθεί, τουλάχιστον 100 δείγματα των προϊόντων σας στην Κίνα με δικά σας έξοδα.
  • Σημειώνεται ότι η αίτηση του EHD θα σταλεί από την Υπηρεσία Εμπορίου μόνο στο Εμπορικό μας Κέντρο στο Πεκίνο για ενημέρωση του ενώ το πινακάκι και το προφίλ σας θα σταλεί στην JD
  • Σημειώνεται ότι η λίστα με τις κυπριακές επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν να συναντήσουν τους εκπροσώπους της JD στην Κύπρο, θα σταλεί στην JD.COM μέσω του Εμπορικού μας Κέντρου στο Πεκίνο έτσι ώστε να κάνει η ίδια η επιχείρηση επιλογή των προϊόντων που θα επιλέξει να κάνει γευστολογική δοκιμή μελλοντικά

 

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελευθεριάδου στο τηλέφωνο 22867251.

Related Posts