elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ χαιρετίζει τη βελτίωση των δεδομένων στην Αγορά Εργασίας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την ικανοποίηση της για την περαιτέρω βελτίωση των δεδομένων στην αγορά εργασίας, με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

 

Οι συντονισμένες προσπάθειες των κοινωνικών εταίρων και η δίψα των εργοδοτών για εργατικό δυναμικό σε συνδυασμό με τους αποτελεσματικούς χειρισμούς του Υπουργού Εργασίας, οδήγησαν σε πρόσθετη συρρίκνωση του ποσοστού ανεργίας που ήταν ήδη πολύ χαμηλό και κατά συνέπεια πολύ δύσκολα θα μπορούσε να μειωθεί έτι περαιτέρω.

 

Έχοντας εξασφαλίσει συνθήκες πλήρους απασχόλησης, η Πολιτεία ορθά υλοποιεί τον σχεδιασμό της για συντεταγμένη πρόσβαση σε αγορές τρίτων χωρών που μπορούν να προμηθεύσουν τις Κυπριακές επιχειρήσεις με κατάλληλο εργατικό δυναμικό για κάλυψη των όποιων αναγκών. Η σχετική διακρατική συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και είμαστε βέβαιοι ότι ανάλογες συμφωνίες θα επιδιωχθούν και με άλλες συμβατές με τις ανάγκες της χώρας μας αγορές.

 

Η ΟΕΒ προσβλέπει σε διαρκή τροφοδότηση των επιχειρήσεων μας με το αναγκαίο στελεχιακό δυναμικό, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στους συμπατριώτες μας όπου προσφέρονται κατάλληλα προσοντούχοι και διαθέσιμοι για απασχόληση Κύπριοι πολίτες και με απλοποιημένη και ταχεία απασχόληση αλλοδαπών όπου οι Κύπριοι δεν επαρκούν, όπως εξόφθαλμα ισχύει για την περίπτωση των νοσηλευτών.

Related Posts