Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, μαζί με τους εταίρους του προγράμματος Life FoodPrint διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία την τελετή βράβευσης των επιχειρήσεων που προσπαθούν να μειώσουν την σπατάλη των τροφίμων τους. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2022, στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου όπου ήταν και ο Μέγας χορηγός της εκδήλωσης.
Οι εταιρείες που ξεχώρισαν για τις δράσεις μείωσης της σπατάλης των τροφίμων ανά κατηγορία είναι:
- Ξενοδοχειακός τομέας: Ξενοδοχείο «Atlantica Sacta Napa»
- Τομέας Εστίασης: ΙΚΕΑ Κύπρου
- Τομέας μεταποίησης: Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ
Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τον Πρόεδρο της ΟΕΒ και από τον Διευθύνων Σύμβουλο του εκδοτικού οίκου Δία.
Η τελετή βράβευσης συνδυάστηκε και με τις τελετές βράβευσης των πιστοποιητικών του Ευρωπαϊκού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου EMAS καθώς επίσης και με τα Βραβεία Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων που πραγματοποιούνται για έβδομη χρονιά από το Τμήμα Περιβάλλοντος, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελετές βράβευσης μπορείτε να βρείτε εδώ.