elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πρόσκληση σε Ενημερωτική Διαδικτυακή Παρουσίαση με θέμα το Νόμο για τις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων (lobbying)

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εκπροσώπων Ομάδων Συμφερόντων & Επαγγελματιών Δημοσίων Υποθέσεων, ενημερωτική διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα τον νέο νόμο που ρυθμίζει τις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων (lobbying) στην Κύπρο. Η διαδικτυακή παρουσίαση (μέσω zoom) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 και ώρα 16.00-17.30.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην Παρουσίαση, ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcsc–trD4uHNUXsgWotIvIJFgNhU3GJsDl

 

Σκοπός της παρουσίασης είναι η πληροφόρηση των εμπλεκόμενων φορέων (επιχειρήσεις, άτομα και επαγγελματικοί σύνδεσμοι) που συμμετέχουν σε διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων, για τις βασικές πρόνοιες του νόμου καθώς και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από την εφαρμογή του. Συνοπτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον νόμο «διαδικασία λήψης δημόσιων αποφάσεων» σημαίνει κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων επί ζητημάτων που άπτονται της εκτελεστικής ή και της νομοθετικής εξουσίας (π.χ. Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη κρατικών Υπηρεσιών και Υπουργείων, κλπ.) στην οποία ο αξιωματούχος ή το μέλος της κρατικής υπηρεσίας ή/και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή ο εργαζόμενος προς όφελος αξιωματούχου με τον οποίο επιχειρείται η επικοινωνία έχει, ως εκ της θέσεως του, αρμοδιότητα να αρχίσει τέτοια διαδικασία ή να διαμορφώσει το περιεχόμενό της ή να καθορίσει την τελική έκβασή της·

 

Πρόγραμμα:

 

16:00 – 16:15 Γενικές αρχές της Νομοθεσίας, Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, Συνιδρυτής Zenox Public Affairs και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Cyprus Association of Lobbyists & Public Affairs Professionals.

16:15 – 16:45 Βασικές πρόνοιες της Νομοθεσίας, Γιώργος Ησαΐα, Operations Executive, Nomoplatform, Zenox Public Affairs.

16:45 – 17:00 Παράδειγμα διεθνούς εμπειρίας από την ΕΕ, Παναγιώτης Κουλουμάς, Associate Consultant, Financial Services Registration Department, MAP S.Platis.

17:00 – 17:30 Συζήτηση / Ερωτήσεις.

 

Επισυνάπτεται η σχετική νομοθεσία.

 

Η παρακολούθηση της Παρουσίασης είναι χωρίς κόστος.

 

Lobbying

Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς

Related Posts