elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Δημιουργία προφίλ στην υπηρεσία CY login της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Αριάδνη

Προωθείται ενημέρωση του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο ενημερώνει το κοινό για την πρόσβαση που αποκτά ο πολίτης σε προσωπικά του στοιχεία τα οποία είναι συνδεδεμένα με διάφορα κρατικά συστήματα μέσω της ηλεκτρονικής δημιουργίας προφίλ στο CY Login – Αριάδνη (π.χ. δίνεται πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το Τμήμα Φορολογίας, το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.ά).

Για να μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε προσωπικά του στοιχεία και να υποβάλλει ηλεκτρονικές αιτήσεις στο κράτος θα πρέπει το προφίλ του να ταυτοποιηθεί. Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης συνδέεται το προφίλ με τον αριθμό ταυτότητας του πολίτη ώστε να προσφέρονται προσωπικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η ταυτοποίηση του προφίλ επιτυγχάνεται με επιτόπου επίσκεψη σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει πλήρως ηλεκτρονικά μέσω της διασύνδεσης με τα ηλεκτρονικά συστήματα τραπεζών όπου κοινοποιείται ο αριθμός ταυτότητας που τηρείται στην τράπεζα στο σύστημα CY Login. Η σύνδεση στα κρατικά συστήματα και η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα του χρήστη επιτυγχάνεται με το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που καθορίζεται από τον ίδιο κατά τη δημιουργία προφίλ στο CY Login.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αυτούσια η ανακοίνωση βρίσκονται σε αυτόν τον σύνδεσμο ενώ πληροφορίες που αφορούν την εγγραφή στο CY Login της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Αριάδνη περιέχονται εδώ.

Related Posts